NEN EN 9100 / AS 9100NEN EN 9100:2009, beter bekend onder de benaming AS 9100.

Het systeem voor de toeleveranciers van de luchtvaartindustrie. Inmiddels is dit de derde uitgave van deze norm.

Voor iedereen die rechtstreeks levert aan producenten die actief zijn in de luchtvaart, is het een must om het certificaat te hebben: Immers door de steeds strenger wordende eisen uit deze sector, bewijst dit certificaat dat de zaken op orde zijn en ook blijvend worden beheerst.


Producenten kunnen zich nagenoeg geen risico's meer veroorloven bij hun keuze voor toeleveranciers: Tenslotte is de opdrachtnemer verantwoordelijk voor het functioneren van het geheel, waarbij de gevolgen door falen enorm kunnen zijn.

 

Enkele zaken die grondig dienen te worden beheerst, zijn een hoge mate procesbeheersing, configuratiebeheer, en traceerbaarheid.

Daarnaast is in de AS/EN 9100 bepaald op welke onderdelen processen dienen te worden gemeten op hun prestaties.

Key Performance Indicators moeten aantonen dat geplande resultaten (zullen) worden bereikt.  


Ten opzichte van de ISO 9001, zijn ook de audits voor de AS/EN 9100:2009 een stuk intensiever, en vragen meer aantoonbaarheid dat de processen en de specificaties van het product, worden beheerst.


De kracht van Q-effect is om dit gehele proces toch werkbaar te houden, binnen de eisen van de norm: Essentiële beheersing wordt op een procesmatige manier ingevoerd en onderdeel gemaakt van de al lopende processen.


Benieuwd wat de nieuwe versie voor u kan bijdragen? Of wilt u weten in hoeverre uw huidige systeem al aan AS/EN 9100 voldoet?

Bel Q-effect: 072 572 27 90 of mail info@q-effect.nl


Q-effect

Q-effect..procesbeheersing in

 optima forma..